Varenr.: PCE-AQD 10-ICA

CO2 datalogger PCE-AQD 10-ICA inkl. ISO kalibreringscertifikat

ISO-Kalibrierung
4.218,00 DKK
5.272,50 DKK
:
4250348725103
PCE-AQD 10-ICA
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Batterie
1
Gas
CO 2-Datenlogger
Innen
ja
USB
Leveringstid: 5 - 7 Hverdage

Beskrivelse

CO2 datalogger

CO 2 Datalogger til test af luftkvalitet / justerbar lagerhastighed /
baggrundsbelyst LCD / lager på SD-kort / lager som XLS

CO2 dataloggeren bruges til at måle luftkvaliteten. Dataloggeren måler og lagrer kuldioxid (CO2), temperatur og luftfugtighed. CO2-dataloggerens sensor er adskilt fra hovedenheden med et tilslutningskabel. De målte værdier vises på det store display på dataloggeren (CO2 koncentration, relativ rumfugtighed og rumtemperatur vises samtidigt). Luftkvalitetsmåledataene gemmes på et SD-kort. CO2 dataloggeren kan registrere og gemme måledata med justerbare intervaller på 1 ... 600 sekunder. Den langtidsstabile CO2 sensor (NDIR) garanterer reproducerbare og pålidelige aflæsninger over mange år. Den ikke-dispersive infrarøde sensor (NDIR) er særligt velegnet til at detektere CO og CO2.

Kuldioxid er en farveløs gas bestående af oxygen og kulstof. I høje koncentrationer kan det være dødeligt. Hvorfor skal det måles og registreres ved hjælp af en datalogger?

Anvendelsesområder

Co2 datalogger brugt i en skoleklasse.CO2 dataloggeren bruges til at overvåge den indendørs luftkvalitet i lounger, kontorer, skoler mv. Med SD-hukommelsen kan CO2-måledataene overvåges over en længere periode for at igangsætte yderligere tiltag til forbedring af indendørs luftkvalitet. Trivsel på arbejdspladsen er en afgørende faktor for medarbejdernes præstation. CO2 kan påvirke trivslen og også kvaliteten af opbevarede produkter, fx frugt. Under frugtmodning bruges CO2 ofte som et desinfektionsmiddel for at fremskynde frugtmodning. Denne modningsproces kan registreres meget godt ved hjælp af CO2 dataloggeren.

CO2 dataloggeren PCE-AQD-10 til brug i klasseværelset. Kuldioxidkoncentrationen i kontorer, såsom åbne kontorlandskaber, hvor mange medarbejdere er koncentreret på et lille område, er en vigtig måleparameter. Mange medarbejdere genererer meget CO2 (blot ved at trække vejret). En høj CO2-koncentration på kontorer fører til træthed og manglende koncentration blandt medarbejderne. Da kuldioxid er lugt- og smagløst, lægger medarbejderne ikke mærke til det. Derfor anbefales brugen af CO2 dataloggeren. Måleren har et display til direkte aflæsning af den målte værdi. Kuldioxidaflæsningerne gemmes på et SD-kort og kan så senere bekvemt overføres til en pc eller bærbar computer til evaluering. CO2 dataloggeren kan også bruges til at kontrollere ventilationsanlæg. Mange steder kan der anvendes ventilationsanlæg, som sikrer større ventilation i et bestemt rum - CO2 - grænseværdi. Disse ventilationsanlæg øger investeringsomkostningerne i bygningen og som driftsomkostninger også energi- og vedligeholdelsesomkostningerne.

Grænser

Grænsen for CO2-koncentrationen er 2000 ppm. Du skal stadig skelne mellem CO2 indholdet i træningslokaler, opholdsrum og det på arbejdspladsen. Grænseværdien på arbejdspladsen, tidligere omtalt som MAK-værdien, er 0,5 volumenprocent eller 5000 ppm for CO2.

Over 2000 ppm rum hvor der er mennesker, som f.eks. klasseværelser, skal ventileres kraftigt - her er det ikke længere tilstrækkeligt med periodisk åbning af vinduer. Ved en rumluft-CO2-koncentration på mere end 100.000 ppm bliver folk bevidstløse.

Biler med forbrændingsmotor (benzin/diesel) producerer CO 2 udsendt (xg/km). Med denne type motor genereres CO2 betydeligt under drift. Andre drivkoncepter, såsom dem, der anvender elektriske motorer, har hidtil været næsten sammenlignelige med forbrændingsmotorers, hvad angår den samlede CO2-emission (inklusive energiforbrug under produktionen). Forbrændingsmotorer kan opnå en klar fordel i den sammenlignende evaluering med elektriske drev, for eksempel, hvis de drives med syntetiske brændstoffer.

Faktisk er den langsigtede observerede luftkvalitet i rum er tilgængelig. Derfor taler vi om IAQ (Indoor Air Quality) med de tre hovedparametre lufttemperatur, fugtighed og CO2 koncentration. CO2 dataloggeren fra PCE Instruments registrerer præcis disse tre parametre.

Kalibrering

CO 2 Datalogger måler og lagrer også den relative luftfugtighed og temperatur i rummet. Da CO2-sensoren er en NDIR-sensor, skal den ikke cyklisk justeres eller kalibreres. Denne sensor er meget langtidsstabil og leverer meget nøjagtige og reproducerbare målte værdier selv år senere. For de sensorer, der anvendes til relativ luftfugtighed og temperatur, anbefales standarden (ifølge ISO manualen) kontrol, justering og efterfølgende kalibrering om nødvendigt. Denne kalibrering af CO2 dataloggeren for fugt og temperatur udføres i laboratoriet hos PCE Instruments.


Funktioner

- Lagring på SD-kort
- 3 parametre for luftkvalitet
CO2, lufttemperatur og luftfugtighed
- netdrift
- opbevaring som XLS-fil
- stort display med belysning

Specifikationer

   
Målevariabel CO2 
Måleområde0 ... 4000 ppm
Opløsning1 ppm
Nøjagtighed ± 70 ppm (<1000 ppm)
  ±5 % af mv (<3000 ppm)
 ±250 ppm (>3000 ppm)
Målt variabel luftfugtighed  
Måleområde10 ... 90 % RF
Opløsning0,1 % relativ fugtighed
Nøjagtighed±(4 % af .Mw + 1 % RF) (>70 % RF)
 ±4 % RF (<70 % RF)
Måler variabel temperatur 
Måleområde 0 ... 50 °C
Opløsning 0,1 °C
Nøjagtighed ± 0,8 °C
   
Lagringshastighed 1, 2, 5, 10, 30, 60, 120, 300, 600 sekunder
Lagring SD-kort op til 16 GB
Skærm LCD med belysning
Opdater prisvisning 1s
Strømforsyning Strømadapter 9 V / 800 mA
Driftsforhold 0 ... 50 °C / < 85 % RF
Mål Hovedenhed: 132 x 80 x 32 mm
  CO2 Sensor: 132 x 38 x 32 mm
Vægt ca. 390 g (i alt)
   

Leveringsomfang

1 x CO2 Datalogger PCE-AQD 10-ICA 
1 x CO2 Sensor
1 x strømforsyning
1 x SD-hukommelseskort
2 x vægbeslag
1 x selvklæbende pude
1 x brugervejledning
1 x ISO-kalibreringscertifikat