Varenr.: PCE-PMI 3

Fugtighedsmåler (CM-metode) PCE-PMI 3

1.882,00 DKK
2.352,50 DKK
:
4250348722263
PCE-PMI 3
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Beskrivelse

Fugtighedsmåler (karbidmetode)

Fugtighedsmåler for afretningslag med relativ skala , skala for vægtprocent og resultatskala baseret på CM-metoden, med forskellige menusprog /
Roterbart display / automatisk sluk for at spare batteri / til afretningslag, beton og træ

Fugtighedsmåler brugt på byggepladsen.Fugtighedsmåleren er et lille og pålideligt måleapparat til bestemmelse af fugt i fx afretningslag, beton og træ. Tilsvarende skalaer til måling af fugt er allerede gemt i måleapparatets bibliotek. Efter valg af skala kan den nødvendige måling udføres med fugtighedsmåleren. Måleresultatet vises på fugtighedsmåleren efter få sekunder både numerisk og grafisk.

Der kan gemmes en separat alarmgrænse for hver skala på fugtighedsmåleren. Så snart den indstillede alarmgrænse overskrides, udløses en akustisk alarm på fugtighedsmåleren. For at beskytte de isatte batterier slukker testapparatet efter 5 minutters manglende brug.

En anden speciel funktion ved måleapparatet er muligheden for at vise calciumcarbidmetoden (CM% / CM-metoden) for afretningslag. Også til denne måling placeres fugtighedsmåleren på overfladen, der skal testes. Den målte værdi omregnes til en CM%-værdi (calciumcarbidmetode) ved hjælp af den tilsvarende skala. Dette giver gulvlaget en referenceværdi ved hjælp af kalkkarbidmetoden.

h3> Calciumcarbid-metode (CM-metode) til måling af restfugtighed af afretningslag

Det er en velkendt metode til indirekte fugtmåling. Karbidmetoden er underlagt klart fejltilbøjelige påvirkningsvariabler. Da praktikere på stedet har været vant til denne metode til fugtmåling i årtier, spiller den stadig en rolle, om end aftagende, for eksempel ved vurdering af gulvbelægningernes evne til at blive klæbet til afretningslagret. I denne metode reagerer calciumcarbid med vand og danner calciumhydroxid og acetylen. Vandet kommer fra det tidligere opnåede prøvemateriale (10 ... 50 g), som knuses i reaktionsbeholderen ved at ryste stålkugler, der også placeres i beholderen i cirka ti minutter og lader fugten i beholderen reagere med calciumcarbidet. Den gasformige acetylen forårsager en trykstigning, der kan måles og direkte korreleres til fugtindholdet. Der anvendes reaktionstanke af rustfrit stål med trykmålervisning af tanktrykket. Beredskabet til udlægning af et afretningslag kan således bestemmes indirekte men med tilstrækkelig nøjagtighed ved hjælp af CM-metoden.

Fordele ved CM-metoden / ulemper ved CM-metoden

Fordelene ved CM metoden til fugtmåling i afretningslag er, at testen kan udføres hurtigt på stedet (i modsætning til den tidskrævende htm" target="_blank">Darr test), den tilstrækkelige nøjagtighed og den juridiske anvendelighed af resultaterne i tilfælde af en tvist.

På grund af væsentligt ændrede cement-afretningsblandinger (væsentligt ændret vand indhold / fugtindhold) i moderne bygningskonstruktion kan den informative værdi af CM-metoden ikke længere vurderes som meget selektiv, og grænseværdien på 2 % fugt tidligere brugt til fugtvurdering det i cementafretningen kan føre til forkerte beslutninger ved vurdering af egnetheden til afdækning.

Yderligere fordele ved afretningsmålerens fugtighedsmåler fra PCE Instruments

Afretningens fugtighedsmåler fra PCE Instruments tilbyder flere muligheder for at måle fugt eller vurdere restfugten i afretningen på stedet. Den rene relative værdimåling (relativ skala), referencen til vægtprocenter og derudover evalueringen af afretningens fugtighed ved hjælp af en vurdering tilnærmet CM-metoden. Fugtighedsmåleren er derfor det ideelle værktøj til at kontrollere restfugten i afretningen eller til at afgøre, om gulvlaget er klar til afdækning.

Fugtighedsmåleren justeres og kalibreres vha. PCE-instrumenter og kan også rekalibreres med regelmæssige intervaller som specificeret i ISO-manualen, for eksempel. Kalibreringen bekræfter og attesterer, at afretningslagerens fugtighedsmåleren altid arbejder i det angivne måleområde med den angivne nøjagtighed.

Fugtindhold i afretningslag

Når det kommer til nybyggeri, renovering af gamle bygninger eller blot et separat lokale, skal kvaliteten altid komme i første række. Et af de øverste punkter på listen over ting, man skal være særlig opmærksom på, er gulve. Drevet af ønsket om at færdiggøre en konstruktion hurtigere, begås der ofte fejl og tilsidesættelse af krav såsom påføring af afretningslag, respekt for den tid, det tager at tørre, og overvågning af tørreprocessen. Derfor kan der opstå store problemer kort efter renoveringen. Selvom afretningen er et materiale, der ikke er tydeligt at se, bør du ikke spare på det. Gulvets kvalitet bestemmer komforten og langtidsholdbarheden af hele strukturen. Afretningslag bruges til at udjævne et gulv, til at opvarme det, for at fjerne revner eller til at forberede det før påføring af hovedlaget, som kan være helt anderledes (kork, parket, linoleum, fliser osv.). Det vigtigste punkt at overveje, når du afretter beton, er at tage dig god tid, når du arbejder. Brugen af hjælpemåleanordningerne bidrager væsentligt til at overvåge tørreprocessen og til at få et nøjagtigt resultat i stedet for en omtrentlig evaluering. Selvom afretningslagret virker tørt nok på overfladen, betyder det ikke, at hele laget er klar til at blive dækket!

Fugtighedsmåler i brug.Forskellige faktorer påvirker afretningens tørreproces: metoden til påføring af afretningslagret, det anvendte materiale, årstiden, temperaturen og fugtigheden i rummet, tykkelsen af afretningslaget eller antallet af lag (hvis påkrævet). Alt efter hvilket materiale der er brugt til afretningen og hvilket materiale der lægges ovenpå, et såkaldt afslutningsgulv, kan den optimale værdi for restfugten i afretningen variere. En betonafretning tager lang tid om at tørre. Derfor skal det altid bemærkes, at denne proces ikke med vilje må accelereres eller bremses. Genereringen af meget tør rumluft fremskynder fordampningen af fugt, hvilket fører til revner i afretningslagret. På den anden side fører for høj luftfugtighed til yderligere fugtighed af afretningslagret og en betydelig forøgelse af tørretiden. Derfor er det vigtigt at skabe gunstige forhold, for det er den eneste måde at sikre korrekt tørring af afretningslagret (ingen træk, ingen direkte sollys, ingen frost i rummet osv.).

De mest almindelige problemer på grund af utilstrækkelig tørring af afretningslagret er: lugtgener, bobler og bølger på gulvbelægninger, "opstigning" af belægningsmaterialet, bølger, tab af styrke, skimmeldannelse, gulvbelægningen mister sin vedhæftning til gulvbelægningen. afretningslag, farveændring af afdækningsmaterialet osv.

En fugtighedsmåler, der arbejder med kalciumkarbidmetoden, gør det meget nemmere at kontrollere restfugten i afretningen. Afhængig af typen af afretningslag kan den bedst egnede målemetode vælges. Kalciumkarbidmetoden hjælper for eksempel til præcist at bestemme restfugten i enhver dybde. På den anden side tager denne metode mere tid og bestemmer fugt efter vægt. Håndteringen af et elektronisk måleapparat er meget enkelt, hvilket giver enhver bruger mulighed for at udføre mange målinger på meget kort tid, især hvis lagtykkelsen ikke er særlig stor. Uanset hvilken metode, der er valgt, er hovedpointen at bemærke, at en korrekt bestemmelse af fugtniveauet i afretningen er meget vigtig, hvorfor der bør udføres en dobbeltkontrol ved hver påføring af afretningslag.


Funktioner

- til målinger på træ, afretningslag, beton
- ergonomisk form med skridsikker gummi
- individuelt justerbare alarmgrænser
- numerisk og grafisk visning 
- nem betjening med tre knapper
- automatisk sluk  

Specifikationer

(vægtprocent)
   
Målefunktion Måleområde
Relativ skala 0,0 ... 99,9 %
Anhydrit afretningslag 0,0 ... 3,5 %
(vægt procent)  
Anhydrit afretningslag 0,0 ... 1,5 %
(calciumcarbidmetode)*
cementafretningslag 0,0 ... 4,7 %
(vægtprocent)  
cementafretning 0 ,0 ... 3,0 %
(calciumcarbidmetode)*
Beton (vægtprocent) 0,0 ... 6,0 %
Gipspuds 0,0 ... 10,0 %
 
Hårdttræ 0,0 ... 37,0 %
(vægtprocent)  
Nåltræ 0,0 ... 51,0 %
(vægtprocent)  
*For calciumcarbid-metoden er omtrentlig.
   
Yderligere specifikation  
Nøjagtighed ±0,5 %
Opløsning
0,1 %
Strømforsyning 2 x 1,5 V AA-batterier
Driftstid ca. 20 timer
automatisk nedlukning  efter 5 minutters inaktivitet
Menusprog Engelsk, tysk, hollandsk, spansk, fransk
Skærm grafisk monokrom, 128 x 64 pixels, 61 x 33 mm, baggrundsbelysning
Driftsforhold 5 ... 40 °C
Dimensioner 147 x 89 x 33 mm
Vægt 200 g (med batterier)
   

Leveringsomfang

1 x Fugtighedsmåler PCE-PMI 3
1 x transporttaske
2 x 1,5 V AA batteri
1 x betjeningsvejledning