Sip.no.: CAL-PCE-PH

pH Metreler için ISO Kalibrasyon Sertifikası

2.732,00 TL
3.278,40 TL
CAL-PCE-PH
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 5-7 iş günü

Ürün Bilgisi

pH Metreler için ISO Kalibrasyon Sertifikası

Hassasiyet:       
üç referans noktası, sırayla 4.0 pH, 7.0 pH ya da 10.0 pH’lık sertifikalı
                           tampon çözeltilerinde

Cihaz:                örneğin, PCE-228, PCE-228HTE, PCE-228LIQ, PCE-228M, PCE-228P, PCE-228S, PCE-228SF,                                     PCE-228SLUR, PCE-BPH 10, PCE-BPH 20, PCE-PH 20, PCE-PH20M, PCE-PH 20P, PCE-PH 20S,                               PCE-20WINE, PCE-PH 22, PCE-PH 23, PCE-PH 25, PCE-PH 26F, PCE-PH 30, PCE-PHB 10, PCE-                               PHD 1, PCE-PHM 12, PCE-PHM 14

ISO kalibrasyon sertifikası, belirli koşullar altında gerçekleştirilen bir kalibrasyonun ölçüm sonuçlarını onaylar. Sertifika, genellikle DIN ISO 9000 serisi standartlara göre operasyonel olarak tanımlanmış kalite gerekliliklerine uyum için gereklidir. Bu operasyonel kalite gereklilikleri, her bir ölçüm cihazı için yeniden kalibrasyonun ne kadar bir süre sonra yapılması gerektiğini de belirtir.

Pek çok pH ölçüm cihazı, pH elektrodu eskidiğinde ya da yıprandığında değiştirilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Kalibrasyon sertifikası, pH elektrodu ve değerlendirme ünitesinin birlikte test edildiği sistem için geçerlidir. pH elektrodunun değiştirilmesi halinde cihaz yeniden kalibre edilmelidir.

pH değeri sıcaklığa bağlı olduğundan kalibrasyon çözeltilerinin sıcaklığı dikkate alınır. Otomatik sıcaklık kompanzasyonuna sahip bir pH ölçüm cihazında sıcaklık, pH değeri ile birlikte doğrudan ölçüm cihazı tarafından ölçülür. Kalibre edilecek pH metrenin sıcaklık sensörünün olmaması halinde pH tampon çözeltilerinin sıcaklığı kalibrasyon laboratuvarından alınan bir termometre ile belirlenir. Ayrı olarak belirlenen sıcaklık daha sonra manuel sıcaklık kompanzasyonu için cihaz menüsünden girilebilir ya da ölçüm sonucunu dönüştürmek için kullanılır.

Hassasiyet kontrol etmek için her bir referans çözeltisinde iki ölçüm gerçekleştirilir. Referans çözeltilerin hedef değerleri ve gerçek ölçüm değerleri kalibrasyon sertifikasında listelenir. Bunun haricinde, belirlenen pH değeri ile kullanılan pH tamponunun değeri arasındaki fark kaydedilir. Sapmalar, pH metrenin izin verilen ölçüm toleransı ile karşılaştırılır ve sonuç not edilir. Cihaz toleranslarının dışında sapmalar olması durumunda bir ayarlama yapılabilir.

Kalibrasyon sertifikası, müşteriye özel olarak düzenlenir ve iade edilemez.

Kalibrasyonlu yeni cihazların sipariş edilmesi halinde kalibrasyon nedeniyle teslimat süresinin uzayacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Yeniden kalibrasyon için bir süre belirlenirken cihazın daha uzun bir süre çalışma sırasında ölçümler için kullanılamayabileceği dikkate alınmalıdır. Referansların düzenli aralıklarla harici olarak yeniden sertifikalandırılması gerektiği ve kalibrasyon laboratuvarının yoğun olduğu durumlarda kalibrasyon için normal süre uzayabilir.


Teknik Bilgiler

ISO kalibrasyon sertifikası, DIN ISO 9000 ile uyumludur. Bunun için, ölçüm cihazı kalibrasyon laboratuvarına teslim edilir. Müşteri bilgileri, ölçüm değerleri ve seri numarası bu sertifikaya kaydedilir.

- 3 noktalı kalibrasyon

Kalibrasyon sertifikası, müşteriye özel olarak düzenlenir ve iade edilemez.

Teslimat İçeriği

1 x ISO Kalibrasyon Sertifikası CAL-PCE-PH.