Sip.no.: CAL-PCE-TDS-ISO

Ultrasonik Debimetreler için ISO Kalibrasyon Sertifikası

12.747,00 TL
15.296,40 TL
CAL-PCE-TDS-ISO
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 5-7 iş günü

Ürün Bilgisi

Ultrasonik Debimetreler için ISO Kalibrasyon Sertifikası

Referans noktaları: üç boru çapından ikisi (28.0 mm, 54.0 mm, 88.9 mm), bir hız

ISO kalibrasyon sertifikası, belirli koşullar altında gerçekleştirilmiş bir kalibrasyonun ölçüm sonuçlarını onaylayan bir sertifikadır. Bu tür bir sertifika, DIN ISO 9000 serisi standartlara göre kurum içi kalite gerekliliklerine uyum için gereklidir. PCE Instruments’ın kalibrasyon laboratuvarında ultrasonik debimetrelerin hassasiyetinin kontrol edilebileceği bir akış kalibrasyon standı bulunur. PCE Instruments’ın her yeni ultrasonik debimetresi harici sensörleri ile birlikte kalibre edilir, ancak her ultrasonik debimetre kalibrasyon sertifikası ile birlikte gelmez. Talep üzerine yeniden kalibrasyon işleminin ardından güncel bir sertifika düzelenebilir. Sertifikada müşteri adı ve adresi de yer alır.

Müşterilere özel olarak düzenlenen kalibrasyon sertifikaları, iade edilemez. Buna ek olarak, kalibrasyonun teslimat süresini uzattığı da dikkate alınmalıdır. Bu nedenle, yeniden kalibrasyon için düzenli aralıklarla gönderilen cihazların bir süre boyunca ölçüm yapamayacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Ultrasonik debimetreler için sunulan kalibrasyon, iki bakır boru üzerinde yapılan testleri içerir. Borudaki akış hızı, debi ve borunun iç çapıyla ilgilidir. Kalibrasyon sertifikasında çevre koşulları, kalibrasyon prosedürü, referans cihaz, ölçüm koşulları ve hedef/gerçek karşılaştırma sonuçları belirtilir ve imza ile onaylanır. Ultrasonik debimetre birden fazla sensör çiftinin olması halinde kalibrasyon her sensör çifti için gerçekleştirilir ve ayrı bir sertifika ile onaylanır. Kalibrasyon işlemi, kalibrasyon laboratuvarında sabit bir referans cihazı ile bir akış kalibrasyon standında gerçekleştirilir. Kapalı boru sisteminde farklı kesitlere sahip bakır borulardan su pompalanırken test edilecek ultrasonik debimetre ve referans cihazı akış hızını belirler. Pompa hızı değiştirilerek akış hızı değiştirilebilir.

Referans cihazı olarak manyetik endüktif akış ölçer kullanılır. Referans cihazı tarafından üretilen manyetik alan, elektriksel olarak iletken olan suda seviyesi akış hızı ile orantılı olan bir gerileme neden olur. Voltaj ölçülerek akış hızı belirlenir ve ekranda görüntülenir. Kalibre edilecek ultrasonik debimetre ile belirlenen ölçüm değeri, aynı boru kesitinde referans cihazı ile karşılaştırılabilir. Diğer boru kesitleri için düzeltilmiş referans değeri değeri ayrı bir değerlendirme cihazında okunabilir. Dört ölçüm noktası, 28 mm, 54 mm ve 88.9 mm kesitli uzun yatay bölümler olarak üst üste düzenlenmiştir. Ultrasonik debimetrenin sensörleri ilgili boru üzerine cırtlı bantlar ile tutturulabilir.

Ultrasonik sensörlerle akış hızının belirlenmesinde akan malzemenin ses hızı da önemlidir. Ses hızı ortamın yanı sıra ortam sıcaklığına da bağlı olduğu için sıcaklığın kaydedilmesi ve dikkate alınması gerekir. Kalibrasyon standındaki değerlendirme ünitesi, akış hızının yanı sıra su sıcaklığı, hava sıcaklığı ve nem için mevcut değerleri de gösterir. Kalibrasyon işlemi esnasında ultrasonik debimetrenin teknik özellikler kısmında belirtilen hassasiyete ulaşmaması durumunda ultrasonik debimetrenin yeniden ayarlanması gerekir. Kural olarak, kalibrasyon laboratuvarı çalışanları, bu gibi durumlarda müşteri ile iletişime geçerek sonraki prosedür üzerinde anlaşmaya varır.

Kalibrasyon sertifikaları müşteri için özel olarak düzenlenir ve iade edilemez.


Teslimat İçeriği

1 x Ultrasonik Debimetreler için ISO Kalibrasyon Sertifikası.