Sip.no.: CAL-HBa

Barcol Sertlik Ölçüm Cihazı ISO Kalibrasyon Sertifikası

5.316,00 TL
6.379,20 TL
CAL-HBa
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 5-7 iş günü

Ürün Bilgisi

Barcol Sertlik Ölçüm Cihazı için ISO Kalibrasyon Sertifikası

Hassasiyet:          Bir referans noktası, yaklaşık 80 HBa’lık sertifikalı test plakası
Tekrarlanabilirlik: İki ek referans noktası daha var
Cihaz:                  PCE-1000N vb.

ISO kalibrasyon sertifikası, belirli koşullar altında gerçekleştirilen bir kalibrasyonun ölçüm sonuçlarını onaylar. Sertifika genellikle DIN ISO 9000 serisi standartlara göre operasyonel olarak tanımlanmış kalite gerekliliklerine uygunluk için gereklidir. Bu operasyonel kalite gereklilikleri, her bir ölçüm cihazı için yeni bir kalibrasyonun gerçekleştirilmesi gereken süreyi de belirtir.

PCE Instruments’ın kalibrasyon laboratuvarındaki ISO kalibrasyonu sırasında Barcol sertlik ölçüm cihazı ölçümlerin hassasiyeti ve tekrarlanabilirliği açısından kontrol edilir. Hassasiyeti belirlemek için yaklaşık 80 HBa’lık sertifikalı bir test bloğu üzerinde üç ölçüm gerçekleştirilir. Sertifikalı test blokları akredite bir test laboratuvarı tarafından kalibre edilir ve PTB ulusal standartlarına veya diğer uluslararası standartlara göre izlenebilir. Kalibrasyon sertifikası, nominal değer olarak referans bloğun Barcol sertliğini, ölçümlerin gerçek değerlerini ve nominal değerden hesaplanan sapmayı içerir. Ölçüm sapmaları için izin verilen tolerans genellikle teknik özelliklerden alınır. Ölçüm sonucunun referans değerden belirlenen sapması, hassasiyet için izin verilen toleransla karşılaştırılır ve sonuç her bir ölçüm için not edilir.

Barcol sertlik ölçüm cihazının tekrarlanabilirliği iki ek test parçası üzerinde belirlenir. Kural olarak, cihazla birlikte verilen sertifikalı olmayan kalibrasyon plakaları bu amaçla kullanılır. Bunlar genellikle Barcol sertliği için sabit bir bireysel değerle işaretlenmez, ancak, 51 ila 53 veya 81 ila 83 gibi bilgilerle işaretlenir. İki test parçasının her birinde üç ölçüm gerçekleştirilir. İlk olarak, Barcol sertliğinin gerçek değeri her ölçüm için belirlenen hedef değerle karşılaştırılır. Ardından, her bir test parçası için ölçüm sonuçlarının sapma payı hesaplanır. Sapma payı, ölçülen üç değer arasındaki maksimum sapmayı gösterir. Sertifikada ölçümlerin değerleri, belirlenen sapma payı, tekrarlanabilirlik için Barcol sertlik ölçüm cihazının izin verilen toleransı ve karşılaştırmanın sonucu listelenir.

Kalibrasyon sertifikası müşteriye verilir ve iade edilemez. Kalibrasyonlu yeni cihazlar sipariş edilirse kalibrasyon nedeniyle teslimat süresinde bir uzamanın meydana geleceği dikkate alınmalıdır. Yeniden kalibrasyon için süre belirlenirken cihazın daha uzun bir çalışma sırasında ölçümler için kullanılamayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Referansların düzenli aralıklarla harici olarak yeniden sertifikalandırılası gerektiğinden ve diğer yandan yüksek sipariş hacmi nedeniyle kalibrasyon laboratuvarı yoğun bir şekilde kullanılıyorsa kalibrasyon için normal süre uzayabilir.