Sip.no.: PCE-5000-HSS-RW

Oluklu Rulolar için Sertlik Test Standı PCE-5000-HSS-RW

218.496,00 TL
262.195,20 TL
PCE-5000-HSS-RW
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Oluklu Rulolar için Sertlik Test Standı PCE-5000-HSS-RW
Oluklu rulolar için / 10 µm çözünürlükte hareket yolu / Ultrasonik sertlik ölçüm cihazı PCE-5000 için uygun

Oluklu ruloların sertliğini test ederken bazen hassas ve tekrarlanabilir bir sertlik testi için oluk yarıçapında çok az yüzey alanı mevcuttur. Bu nedenle, aşağıdakileri yapmak çok önemlidir:

Sertlik test probunu profillerin baş yarıçapına çok hassas bir şekilde yerleştirmek önemlidir. Oluklu ruloların sertlik testi için test standı bu sorunu çözer ve oluklu rulo üzerine eksenel yönde yerleştirilebilir.

Ön tarafta, sertlik testi için test probunun konumu, bir mikrometre tablası aracılığıyla x ekseninde ve y ekseninde 10 µm’a kadar hassas bir şekilde hizalanabilir. Kaba şafttan ince şafta kadar oluklu ruloların sertlik testi, dişlerin yarıçapına, hatvesine veya şaft yüksekliğine bakılmaksızın çok hassas bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Hareketli ve aynı zamanda çok sağlam cihaz ile oluklu ruloların sertliği esnek bir şekilde test edilebilir. Cihazın destek ayakları plastik kapaklarla korunur; böylece, oluklu rulonun yüzey profili rulo üzerine yerleştirilirken ve sertlik testi sırasında zarar görmez. Ancak, aynı zamanda test cihazının ölü ağırlığı nedeniyle sertlik testi gerçekleştirilirken minimum yer değiştirmeler bile hariç tutulur.

Oluklu ruloların sertlik testi için sertlik test standı, PCE-5000 gibi bir sertlik ölçüm cihazı (teslimata dahil değildir) ile birleştirilebilir. UCI yöntemini kullanan sertlik ölçüm cihazı, çelik alaşımların ve yüzeyi sertleştirilmiş iş parçalarının yüzey sertliğinin hassas bir şekilde belirlenmesi için idealdir. Ölçüm aralığı 68 HRC’ye kadar olan endüktif olarak sertleştirilmiş rulo profiller veya yüzey kaplamalı oluklu rulolar 3 N (HV 0.3) ile 98 N (HV 10) arasında farklı test kuvvetleri ile test edilebilir. Test probunda kullanılan Vickers elmasının µm aralığındaki düşük penetrasyon derinliği nedeniyle anlamlı ölçüm sonuçları elde etmek için oluklarda yalnızca en küçük girintiler gereklidir. Bu, yüzeylerde yalnızca gözle görülemeyen minimum test izlerinin kaldığı ve test noktalarının yeniden işlenmesi ihtiyacını tamamen ortadan kaldırdığı anlamına gelir. Oluklu ruloların sertlik testi için özel gereksinimleriniz varsa veya uygulamaya özel çözümlere ihtiyacınız varsa lütfen bizimle iletişime geçin.

Not: Sertlik ölçüm cihazı ve sertlik test probu teslimata dahil değildir.


Özellikler

- Mobil
- Sağlam
- Oluklu rulolar için
- x ve y ekseninde yüksek çözünürlük

Teknik Bilgiler

Boyut: genişlik 200 mm, yükseklik yaklaşık 190 mm, uzunluk 400 mm
Ağırlık: yaklaşık 13 kg
Eksen başına hareket yolu: 10 µm çözünürlük ile 25 mm
Oluklu rulo çapı: 180 mm’den yüksek (diğer çaplar talep üzerine)

Teslimat İçeriği

1 x Oluklu Rulolar için Sertlik Test Standı PCE-5000-HSS-RW.

Not: Sertlik ölçüm cihazı ve sertlik test probu teslimata dahil değildir.