Sip.no.: CAL-PCE-DX

Shore Sertlik Ölçüm Cihazı için ISO Kalibrasyon Sertifikası

6.076,00 TL
7.291,20 TL
CAL-PCE-DX
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Shore A veya Shore D Sertlik Ölçüm Cihazı için ISO Kalibrasyon Sertifikası

Hassasiyet: üç referans noktası Shore A veya üç referans noktası Shore D
Tekrarlanabilirlik: bir referans noktası
Cihaz: Shore A için örneğin PCE-DX-AS, PCE-DD-A, PCE-DDA 10 / Shore D için örneğin PCE-DD-D, PCE-DDD 10

ISO kalibrasyon sertifikası, belirli koşullar altında gerçekleştirilen bir kalibrasyonun ölçüm sonuçlarını onaylar. Sertifika genellikle DIN ISO 9000 serisi standartlara göre operasyonel olarak tanımlanmış kalite gerekliliklerine uygunluk için gereklidir. Bu operasyonel kalite gereklilikleri, her bir ölçüm cihazı için yeni bir kalibrasyonun gerçekleştirilmesi gereken süreyi de belirtir.

Shore sertlik ölçüm cihazının kalibrasyonu bir test standı ile gerçekleştirilir. Bu, Shore sertlik ölçüm cihazının dikey olarak hizalanmasını ve ilgili test yüzeyine doğru şekilde yerleştirilip yüklenebilmesini sağlar.

Hassasiyet test edilirken her durumda bir test bloğu üzerinde yapılan üç ölçümden ortalama bir değer oluşturulur ve kullanılan referansın nominal değeri ile karşılaştırılır. Nominal değer ile gerçek değer arasındaki fark hesaplanır ve sertifikaya sapma olarak girilir. Bu sapma, Shore sertlik ölçüm cihazı için belirtilen izin verilen hassasiyet toleransından daha büyük olmamalıdır. Karşılaştırmanın sonucu her referans noktası için “Tamam / başarılı” veya “Tamam değil / başarısız” olarak not edilir.

Tekrarlanabilirlik ek bir referans noktasında ölçülür. Kural olarak, cihaz ile bilikte verilen kalibrasyon plakası bu amaç için kullanılır. Bu plaka üzerinde üç ölçüm gerçekleştirilir ve en yüksek ve en düşük değer arasındaki fark sapma marjı olarak girilir. Değer, tekrarlanabilirlik için cihaza özgü izin verilen toleransın altında ise sonuç tamamdır. 

Shore A için Shore Sertlik Ölçüm Cihazı
Shore A için kalibrasyon, bir kilogram veya on Newton test yükü ile gerçekleştirilir. Hassasiyet için referans olarak 20 HSA, 40 HSA, 60 HSA ve 80 HSA Shore A sertliklerine sahip dört ayar diskinden üçü kullanılır. Standart durumda testler 40 HSA, 60 HSA ve 80 HSA ile gerçekleştirilir. Ancak, talep üzerine kalibrasyon 20 HSA, 40 HSA ve 60 HSA ile de gerçekleştirilebilir. Bu, kullanıcının sahasında test edilecek parçaların Shore A sertlik ölçeğinin alt aralığında değerlere sahip olma eğiliminde olması durumunda önerilir.
 
Shore D için Shore Sertlik Ölçüm Cihazı
Shore D için kalibrasyon beş kilogram veya 50 Newton’luk bir test yükü kullanılır. Hassasiyet için referans olarak yaklaşık 60 HSD, 70 HSD ve 90 HSD’ye sahip üç Shore D sertlik test bloğu kullanılır.
 

Kalibrasyon sertifikası müşteriye verilir ve iade hakkı dışında tutulur. Kalibrasyonlu yeni cihazlar sipariş edilirse kalibrasyon nedeniyle teslimat süresinde bir uzamanın meydana geleceği dikkate alınmalıdır. Yeniden kalibrasyon için süre belirlenirken cihazın daha uzun bir çalışma sırasında ölçümler için kullanılamayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Referansların düzenli aralıklarla harici olarak yeniden sertifikalandırılası gerektiğinden ve diğer yandan yüksek sipariş hacmi nedeniyle kalibrasyon laboratuvarı yoğun bir şekilde kullanılıyorsa kalibrasyon için normal süre uzayabilir.

Kalibrasyon sertifikaları müşteri için özel olarak düzenlenir ve iade edilemez.


Teslimat İçeriği

1 x Durometre için ISO Kalibrasyon Sertifikası.